17 Aralık 2015 Perşembe

Priştina



Dünyanın en genç devleti Kosova

Günübirlik Kosova Başkenti Priştina şehri. Üsküp’ten Priştinaya otobüs ile ulaşım çok kolaydır. Yaklaşık 80km’lik bir yol.

Sadece € ’nun  kullanıldığı, Sırbistan, Karadağ, Arnavutluk ve Makedonya Cumhuriyetiyle komşuluğu bulunan kullanıldığı Bill Clinton’un heykelinin bulunduğu Birleşmiş Milletlerin dolayısıyla ABD’nin üssü durumundaki dünyanın en genç devleti.


Tüm balkan devletleri gibi nüfuslarının Arnavut-Sırp-Hırvat-Boşnak.. karışık. Bu şehirde Arnavutlar, Türkler ve Sırplar beraber yaşıyorlar.


Roma imparatorluğu dönemi- Arnavut Dönemi-Osmanlı dönemi-Sırbistan dönemi –Yugoslavya dönemi kronolojik sıralamasından sonra 2008 yılında bağımsızlığını ilan etmiştir.





 1400’lü yılların başından 1900’lü yılların başına kadar Osmanlı-Türk hâkimiyetinde kalmış bir Kosava’da Osmanlı’nın izlerini görmek mümkün. Başkent Priştina’dan sonra Prizren şehrinde de Osmanlı izlerini takip edilebilir. Genel olarak savaşın hiç bitmediği bu topraklarda tarihi yapı görmekte tuhaf olurdu herhalde.

Sokaklarda Savaşlarda yaralanmış, sakat kalmış birçok insan dilencilik yapıyor. . Yolda gördüğünüz her 10 kişiden 3 'ü  5' i işsiz. Binalar yapım aşamasında. Avrupa’nın en yoksul bölgelerinden olan Kosova, Balkan ülkelerine göre çok az daha pahalı.


Üsküp Gezilecek Yerler

Belgrad Gezilecek Yerler


Viyana Gezisi 


Mehmet BABA


Temmuz 2013



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popüler Yaayınlar